my blog....ameen

Nukilan ku ..kadang2 terkurang sopan..kadang2 terlebih sopan....

Thursday, 20 November 2014

pahit manis semester 7

semester 7 berakhir dengan pelbagai lipatan cerita..suka - duka - marah - sayang - semuanya bercampur aduk yg kadangkala membuatkan hormon emosi kurg stabil..:p

SEMANGAT  - da jd kebiasaan sy awal2 sem.."ak nk dekan sem ni!"...kalo x buat camtu mmg nk main je kejenye..stadi lak x brape nk bsungguh...dan kebiasaannya bila time exam prinsip nk dekan tu akan pudar sket demi skit.!..lg2 kalo soklan exam tu mcm susah nk makan....LULUS pon jadila...tanak ripitt..pullokk..!!..ape punye prinsip pon ak xtau la..jgn amalkn sikap sebegini ye...lawan sikap2 negetif tu..setan sume tu..hehee

CATALOGING - ini subjek ha..ilmu wajib tahu bagi mereka yg kerja kt library...kalo fail subjek ni mau pencen awal beta..!!..awal2 blaja excited giler..!..mkin lame rase mcm blaja fizik kimia la pulok ..mcm benak plak otak kite nk hadam subjek ni..!!..uhh...x salah kirenye sy katekan yg subjek ini sangat la menuntut kesabaran yg tggi..begitu la tahap kesukarannya...napak remeh tp berat sbenarnya...ade yg smpi kol 3 pgi duk blajar cara guna kitab merah tu...bak kate senior..killer paper...b++ la cuak ak yg duk nk hadap paper ni nnt...scara peribadi subjek ni xde dlm list subjek kegemaran sy...hehehe..bkn sbb x minat tp sy knl diri yg x brape nk masuk dgt sesuatu yg memerlukan ketelitian yg tggi.!..sabar x brape nk bnyk dlm diri ni..tp alhamdulillah..akhirnya pndai jugak nk guna kitab merah tu.. tQ prof hammy...n x lupe jugak sir rashid n dik nani krn sudi ajar sy gune kitab ni. :)

ASSIGNMENT & CLASS-..uhhh...sem ni saaangattt mencabar..!!..seolah2 sy perlukn 30 jam sehari..sem ni jgk sy sedikit puaka dr sebelumnya..sehingga kn ade yg label sy seorg yg sgt tegas..!!..maaf la kpd anda yg mgkin x selesa dgn cara sy...tegas,laser dan bossy adalah 3 perkara berbeza ya..dan utk sem 7 ni sy x nmpk pon celah mne tegas nya sy tu..hahaa..meh nk bebel cket sinopsis kite sbg plajar2 yg sdg bekerja ni - ..dlm menyiapkn tugasan kerjasama amatlah dtitik beratkan...konsep sy mudah je..sy x kn kompromi dlm hal melibatkn keadilan dan kesamarataan...bila bekerja dlm berkumpulan tmbh2 lg mengejar dateline kalau main2 dan kurg komitmen hasilnya kurg memuaskan..kalau boleh kite nk la hasilnya yg terbaik..utk kita juga..senyum nnt bile dpt result...so sy kalo boleh nk elakkn benda2 negatif mcm tu..so masing2 wajib mainkan peranan..tanam dlm diri rasa tanggungjawab.."ak bizi, dia pon bz"..Allah bg 24 jam sehari utk semua org..so wats da problema.??..tggl lg cara kebijaksanaan kita dlm mengurus masa..so pndai2 la give n take..adalah tak bagus andai kita hanya menjadi liabiliti dlm sesuatu team dan lebih truk jika kita selesa mengamalkan konsep lembu punya susu sapi yg dpt nama...tak manis dek non..ak maki ko nnt jahhhhh :) ..

maaf kn sy andai sy mengguriskan hati dan perasaan mana2 pihak.

HOSTEL & eXAm - sem 7 ni jgk ramai yg pakat duk hostel berjemaah demi exam..ngalahkn budak fulltime plak..kate org smbil menyelam smbil minum air..so xde kesalahan d ctu..kt hostel ni jgk la tercipta memori2 indah utk kita semua...pg ptg exam..mlm dpt mengeratkn hubungan silaturahim sesama kwn2...hang out sama2..mkn same2..mnum sama2..suka suki sama2...pakat2 bg semangat utk paper seterusnya...special kn persahabatan geng2 imers ni..??..wpon kite hanya knl 3 taon lps tp gelagat kite semua da mcm knl dr kecik..poy2o gile2 gedik2  all mixed together maka terlahirlah imerz11yg mmg all about that bass la .!!..lg2 kita semua da nk masuk sem akhir..semua ni akn jd memori indah buat kita semua... - tQ semua melvin,Q,iqa,ct,ayu,k.yuni,yna,pia,mas n semua yg duk gegak gempita mlm2 hari kt sopim komplek tu...

TERIMA KASIH -  tQ diucapkan kpd semua lecturer yg mendidik sy dan kwn2 sem 7 lps..sir KAA, sir AP, sir Rashid, Mdm dan Prof Hammy...dan x lupe juge buat groupmate sy..dannn for sure imers11 yg x putus2 saling membantu antara kita..susah nk dpt classmate mcm korang semua ni...terasa mcm 1 family.

RESULT - alhamdulillah..sy personally berjaya mencapai target..sy hrp kwn2 pon sama :) .. kesemua semester yg menawarkan 'hadiah' berjaya di capai...pd sy ianya sbg pembakar semangt utk diri sendiri yg kita pjj pon mampu buat andai kita pndai manage masa dan blajar besungguh2...sekurang2nya ade sesuatu sbg hadiah utk diri sendiri yg boleh di jadikan inspirasi utk smbung blaja peringkat seterusnya.

welcome semester 8 > x  sabar nak abis > convo > apply kje baru (anjakan dlm kerjaya )...hikhikhik..




1 comment:

Anonymous said...

bersemangat den baca...slamt to u'll yg akn mnempuh last semester coming soon...akk jgak yg tertinggal...apa pun smoga bjaya...akk pun nk kejar masa jgk lpas ni...caiyok caiyok...

(MAZNI)