my blog....ameen

Nukilan ku ..kadang2 terkurang sopan..kadang2 terlebih sopan....

Saturday, 23 November 2013

BuKAn SekADar ReSipi

 Asslam guys..lame giler x mengupdate blog ni kan..al maklom la..bizi sgt...tlibat ngan program2 kje lg..kelas..exam..now im free...so dpt la jengah kt blog ni sat.!...mcm biase i ni ske sgt ulas buku2 yg i da bace..niat utk bkogsi ngan u guys sume ape yg mnarik dlm buku2 ni..ok...
1st book is BUKAN SEKADAR RESIPI karya ROZA ROSLAN..musim2 ujan cenggini mmg best kalau bace buku2 yg isinya bnyk berkait dgn pengalaman kita sendiri..knp i ckp camtu..??.

.kalau u guys nak tau..judul buku ni mmg bertepatan dgn ape yg ade kat dlm tu..ada jiwa dlm penulisan sebelum anda membelek ke bahgaian resipi..Penulis juga turut berkongsi pengalaman beliau tentang sesuatu makanan serta 'kebahgian' yang dibawa bersama..paling best kisah NASI GORENG di page 42...mmg terbaik.!
  U know what...i rase kalau u guys bace chapter ni mesti u guys akan terhenti seketika utk mengimbau kembali nostalgia masa zaman kanak2 riang dahulu.. :)..mmg mencuit hati..  Gaya olahan dan penulisan dr penulis mmg membuatkan kita rase dekat dengan situasi yg dicoretkan dlm karya ni..sng cite i sarankan u ols bace sdri..x rugi :) ..mcm biase buku cenggini ade di rak TX - koleksi umum..

                                                                       

No comments: