my blog....ameen

Nukilan ku ..kadang2 terkurang sopan..kadang2 terlebih sopan....

Tuesday, 15 September 2009

eni dalam kenangan...kami rindu pada mu

raya dah makin menampakkan sinar wajahnya...seolah2 mengerti prasaan menggila slurh umat manusia yg hampir berjaya melunaskan tuntutan rukun islam yang ke 3 itu...ramadan pula menguntum senyuman menampakkan lambain selamat tinngal utk semua...bg yg betul2 beriman..saat ramadan dipenghujung adalah satu saat yg teramat berharga...lailatulQadar dijanjikan bagi yg betul berusaha mendapatkannya...smoga ibadat sepanjang ramadan ini diberkati Allah...Amin..

raya ke 4 ini..genaplah setahun kau meninggalkan kami...sahabat handai di redang..masih terngiang2 gelak tawa...segala kenangan bersama mu akan diingati kami semua..smoga tenang di sana..
tak disangka...raya ke 3 kita bersuka ria beraya bersama...raya ke 4 kami menjemput jenazah mu dlm suasana syahdu...semuanya di rumah mu...kami bersamamu sehingga kau di bawa ke tempat semadi kau buat selamanya..
patut la kau beriya2 nk aku dtg beraya kt umah kau...walaupun mase tu dah nk masuk maghrib...dari jauh lagi ko dh senyum...dari periang jd pendiam...rupa2nya itu la pertemuan terakhir...sikit pun x terdetik yang semua itu adalah petanda dari Nya yg aku bakal kehilangan sahabat....
sebagai sahabat yg pernah suka duka bersama...aku doakan semoga kau aman di sisi Nya...

al-fatihah buat arwah NOORAINI BT MOHD NOOR

No comments: